Kohus ei vabastanud Kaljuranda vahi alt

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Kaljurand
Ain Kaljurand Foto: Liis Treimann

Tallinna ringkonnakohus ei vabastanud täna Tallinna Sadama kriminaalasjas altkäemaksu võtmises kahtlustatavat Ain Kaljuranda vahi alt.

Kohus otsustas jätta asendamata vahistamise elektroonilise valvega.

Riigiprokuröri Laura Feldmanise sõnul jätkab prokuratuur koos kaitsepolitseiga kriminaalasjas hulgaliste menetlustoimingute tegemist.

«Leiame jätkuvalt, et Allan Kiili ja Ain Kaljuranna vahi all hoidmine on põhjendatud ja vajalik tunnistajate mõjutamise vältimiseks. Kui vahistamise alused peaksid ära langema, muudab prokuratuur tõkendit,» ütles Feldmanis.

Kaljuranna vahi alt vabastamist taotlesid tema kaitsjad Leon Glikman ja Paul Keres.

Kaitsepolitsei pidas AS Tallinna Sadama juhatuse esimehe Ain Kaljuranna ja juhatuse liikme Allan Kiili kinni 26. augustil, kahtlustavana altkäemaksu võtmises.

Harju maakohus otsustas 28. augustil mõlemad mehed vahi alla võtta. Kriminaalasjas on kokku kaheksa kahtlustatavat, neist vahi all on ainult Kaljurand ja Kiil. Tallinna Sadama nõukogu vabastas nii Kaljuranna kui Kiili pärast skandaali puhkemist ametist. Reformierakonna juhatus arvas Allan Kiili erakonnast välja.

Ka Allan Kiili kaitsja vandeadvokaat Aivar Pilv on esitanud kohtule taotluse vabastada Kiil vahi alt ja allutada ta elektroonilise järelevalve alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles