Graafik: Tallinnas ootab lasteaiakohta 533 last

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nuttev laps.
Nuttev laps. Foto: SCANPIX

Tallinnas ootab munitsipaallasteaia kohta 533 last. Enim ootab lapsi järjekorras kesklinnas ja Lasnamäel. Vaata kaardilt, millises linnaosas on lasteaiakohtadest suurim puudus!

Augusti seisuga ootab Tallinna munitsipallasteasutuste kohta 533 last. Samas on linna 129-s koolieelses lasteasutustes umbes 400 vaba sõime- ja lasteaiakohta.

Linnavalitsus leiab, et lasteasutuste ootejärjekordade dünaamikas on toimunud pigem positiivsed muutused ja võrreldes eelnevate aastatega on neid lapsi, kellele kohta pakkuda ei ole, oluliselt vähem.

Ootejärjekordade vähenemise on kaasa toonud uute rühmade avamine. Avatud on 11 täiendavat rühma, mille tulemusel on lisandunud 192 uut lasteaiakohta. Laste majutamiseks on näiteks ehitatud üle linna mitu moodulmaja.

Haridusamet tegeleb ka süstemaatiliselt erivajadustega laste lasteaiakohtade vajaduse analüüsimisega ja kavandab analüüsi tulemustest lähtuvalt uute rühmade avamist ning muude tugiteenuste pakkumist.

Käesoleval aastal on kavas alustada ka uute lasteaedade ehitusega Kodiula tn 23, Pihlaka tn 10 ja Järveotsa tee 33.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles