Garri Raagmaa: kõrgkool on parim regionaalpoliitiline meede

Garri Raagmaa
, TÜ regionaalplaneerimise dotsent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi kultuuriakadeemia direktoriks pürib kaks kandidaati, kellest üks on Garri Raagmaa (pildil) ja teine Iñaki Sandoval Campillo.
Viljandi kultuuriakadeemia direktoriks pürib kaks kandidaati, kellest üks on Garri Raagmaa (pildil) ja teine Iñaki Sandoval Campillo. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Põhjamaades luuakse väikelinnadesse kõrgkoole just ühtlasema arengu tagamiseks, kirjutab TÜ regionaalplaneerimise dotsent Garri Raagmaa.

Gunnar Oki raporti väide «Katsed lahendada ülikoolide võrgustiku arengu suunamise kaudu sisemisi regionaalpoliitilisi probleeme ei ole enamuses maades oma eesmärke saavutanud.» ei ole tõene. Vastupidi: kõrgkoolide probleempiirkondadesse viimine olnud üks tõhusamaid regionaalse arengu meetmeid üldse. Kõrgkooliga regioonid on märksa parema hõive- ja rahvastikustruktuuriga.

Samas tuleb mainida, et regionaalse arengut ei pea tugema ülikool kui selline. Pigem regionaalses innovatsioonisüsteemis (RIS) toimetavad võimekad ja oskajad inimesed, kes suudavad hankida maailmast uusi teadmisi, hoida piirkonna avatust ja teha omavahel head koostööd.

Kuidas saada targemaks?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles