Putini matšomehed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA märulifilmide staar Steven Seagal peab eakaaslast Vladimir Putinit lausa oma vennaks.
USA märulifilmide staar Steven Seagal peab eakaaslast Vladimir Putinit lausa oma vennaks. Foto: AP / Scanpix

Venemaa presidendi Vladimir Putini ümber tiirlevad nii mõnedki kunagised lääne superstaarid justkui mesilased ümber mesipuu. Eriti heas kirjas on mitmed tuntud musklimehed, kes Putinile ka tema kodumaal rammu juurde annavad.

Putini komme ümbritseda end lääne kuulsustega pole maailmas midagi uut. Nikita Hruštšovi lapselapse, New Yorgis välispoliitika professorina töötava Nina Hruštšova sõnul oli kuulsuste ärakasutamine poliitika huvides nõukogude ajal üpris levinud. Juba Stalin sõbrustas mitme lääne intellektuaaliga, nagu näiteks inglise kirjaniku Herbert George Wellsi ja iiri näitekirjaniku George Bernard Shawʼga.

Seesugune mõlemale poolele kasu toov suhtlemine skandaalsete riigipeade ja kuulsuste vahel käib ka tänapäeval mitmel pool. Näiteks võib tuua Venezuela endise presidendi Hugo Chaveze ja USA filminäitleja Sean Penni mõne aasta taguse hea läbisaamise ning Põhja-Korea praeguse liidri Kim Jong-uni ja USA kunagise profikorvpalluri Dennis Rodmani sõbrustamise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles