Eesti pöördus Kohvri asjus Vene välisministeeriumi poole

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eston Kohver Pihkva kohtus.
Eston Kohver Pihkva kohtus. Foto: Liis Treimann / Postimees

Välisiministeerium otsustas pöörduda Vene välisministeeriumi poole, kuna ei ole siiani saanud mingit teavet selle kohta, kus asub Venemaal vangi mõistetud kaitsepolitseinik Eston Kohver.

«Eesti Moskva saatkonna asjur pöördus Venemaa välisministeeriumi poole ning andis eile üle noodi, milles küsitakse infot Eston Kohvri asukoha kohta,» ütles välisministeeriumi pressiesindaja Mariann Sudakov neljapäeval BNSile.

«Vaatamata meie korduvatele pöördumistele ei ole Venemaa ametivõimud kahetsusväärselt tänaseks andnud infot Eston Kohvri asukoha kohta ega võimaldanud konsulile juurdepääsu temaga kohtumiseks,» lisas Sudakov.

Välisministeeriumi esindaja sõnul on Eesti konsul pöördunud korduvalt Venemaa vanglate ameti poole, kuid pole sealt mingit vastust saanud.

Pihkva oblastikohus leidis 19. augustil, et Eesti kaitsepolitseiniku Eston Kohvri süü on tõendatud spionaažis, illegaalses piiriületuses, relva omamises ja selle salakaubaveos ning selle eest peab mees veetmas 15 aastat Venemaal range režiimiga vanglas. Kohver otsust edasi ei kaevanud ja see jõustus 4. septembril.

Välisministeerium on lubanud, et Eesti konsul hakkab Kohvriga kohtuma nii tihti, kui seda võimaldatakse, ning seda olenemata sellest, kui kaugele Moskvast ta karistust kandma saadetakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles