Otepää valla sünnitoetus tõuseb 9000 kroonini

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beebi
Beebi Foto: SCANPIX

Alates uuest aastast tõuseb sünnitoetus Otepää vallas seniselt 6000 kroonilt 576 euroni (9012.44 krooni), olles sellega üks kõrgeimat sünnitoetust maksvaid valdu Eestis.

Sünnitoetust makstakse ühele lapse vanematest  tingimusel, et laps registreeritakse sündimisel Otepää valla elanikuks ning üks lapse vanematest on lapse sünni hetkel Otepää valla elanik olnud vähemalt pool aastat.  Kaks kolmandikku summast saab lapse sündimisel, ühe kolmandiku aga lapse 1-aastaseks saamise puhul.

Võrreldes teiste Eesti omavalitsustega on Otepää valla sünnitoetus väga kõrge. Näiteks Kuressaares on sünnitoetus 2500 krooni, Tallinnas 5000 krooni ja Tartus 8000 krooni.

«Väärtustame oma inimesi ja sellest sündis otsus ka sotsiaaltoetusi tõsta,» selgitas volikogu esimees Aivar Nigol. «Tegemist on igati läbimõeldud otsusega, mida järgmise aasta valla eelarve koostamise juures ka rakendama hakkame.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles