Läti Airbaltic loodab lähiajal leida strateegilise investori

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air Balticu tegevjuht Martin Gauss.
Air Balticu tegevjuht Martin Gauss. Foto: Sander Ilvest

Kõnelused Airbalticu võimalike investoritega jätkuvad ja üks neis on juba alustanud lennufirma ostueelse analüüsi tegemist.

Airbalticu juhatuse esimees Martin Gauss ütles BNS-ile, et erainvestori leidmine on üsna lähedal. Ta selgitas, et ei tohi midagi täpsemat öelda ja soovitas selles küsimuses pöörduda Prudentia poole, mis nõustab Airbalticut ja transpordiministeeriumi müügi alal. Kuid ta lisas, et üks investor on alustanud Airbalticu põhjalikku analüüsimist, seega peaks lahendus olema lähedal.

Gauss kinnitas, et investori leidmisel ei kavatse firma teha muudatusi oma äriplaanis Horizon 2021. See tulevikunägemus aitab tema sõnul investori leidmisele kaasa.

Airbalticu vastu on huvi tundud nii ida kui lääne investorid.

Läti lennufirma Airbaltic teatas juunis, et nende arengukava näeb ette suurendada Tallinnast lähtuvate otseliinide arvu 2021. aastaks 11 otseliinini. Kui praegu lendab Airbaltic Tallinnast Riiga, Pariisi, Viini ja Berliini, siis 2021. aastaks peaks lisanduma Oslo, Stockholm, Kopenhaagen, Amsterdam, Brüssel, Vilnius ja Varna, ütles Airbalticu juht Martin Gauss Riias toimund pressiüritusel. Lisaks on Airbalticul sama arengukava raames plaanis sõlmida kokkulepe mõne Hiina suure lennufirmaga, et avada Riia-Chengdu liin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles