Jalgpalli otsepilt: Tartu Tammeka sai juubelit tähistanud Floralt valusa kaotuse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliigas võõrustas tabelijuht FC Flora täna püsimajäämise nimel võitlevat Tartu Tammekat. Külalised Tartust läksid mängu 53. minutil juhtima, kui Kristjan Tiiriku söödust skooris Tristan Koskar. Klubi 30. juubelit tähistanud Flora jõudis viigiväravani mängu 72. minutil, värava autoriks oli Maksim Gussev. Kohtumine oli juba veeremas viigisadamasse, kui neljandal üleajaminutil skooris Flora poolt Gert Kams ja nii kirjutas kodumeeskond tabelisse 2:1 võidu.

Flora jätkab 69 punktiga liigatabeli liidrina, Tammeka on 21 silmaga üheksandal ehk eelviimasel kohal.

Postimees.ee vahendusel on mäng järelvaadatav, ülekannet kommenteerib Kristjan Jaak Kangur.

POSTIMEHE TELEMÄNG

FC Flora – Tartu Tammeka

Reedel 18.septembril kell 19.00 Tallinnas Lilleküla staadionil

Flora alistas eelmises voorus tänu Albert Prosa ja Joseph Saliste kahekordsele suurepärasele koostööle 2:0 Nõmme Kalju ning jättis sellega lisaks endale tiitliheitlusesse veel vaid Levadia. Edu igipõlise konkurendi ees on tabelis siiski vaid üks punkt.

Samas on Flora edasine mängugraafik Levadiaga vahe sisse tegemiseks soodne, sest järgemööda kohtutakse Tammeka, Viljandi Tuleviku ja Pärnu Linnameeskonna ehk tabeli teise poolde kuuluvate meeskondadega. Florakad on praegu heas hoos, sest järgemööda on võidetud juba kuus kohtumist, kusjuures selle seeria jooksul on kaks korda alistatud Kalju. Viimasest 14 mängust on Floral kirjas vaid üks kaotus ja kaks viiki, ülejäänud 11 mängu on võidetud.

Mängudes tabeli tagumise otsa klubidega on Flora tänavu näidanud üles märkimisväärset kindlust. Kui Narva Transi käest saadi kaks korda kodus lüüa, siis praegu liigatabeli tagumisesse nelikusse kuuluvate meeskondade ehk Pärnu, Viljandi, Tartu ja Paide vastu on hetkeliider seni pidanud tosin mängu ja võtnud neist maksimumpunktid väravate vahega 37:7. Tammeka vastu on tänavu võetud kolm võitu ning kui neist esimene tuli Tartus skooriga 3:1 ja viimane tulemusega 4:1, siis tartlaste maikuine külaskäik Lillekülla lõppes koguni Flora 7:0 võiduga. Ühtlasi on tegu senise hooaja suurima võiduskooriga.

Tammeka kaotas esmaspäeval kodus valusal moel 0:1 Pärnu Linnameeskonnale, kuigi oli terve kohtumise jooksul domineerivam pool. Liigatabelis ollakse küll 21 punktiga üheksandal kohal ning kahe rea võrra kõrgemal olevast Pärnust jäädakse maha vaid punktiga, kuid Tammeka elu teeb keeruliseks järgnev mängudegraafik. Allesjäänud seitsmest kohtumisest kuus tuleb neil pidada tabeli esikuuikuga ning otsestest konkurendist on tartlastel jäänud veel mängida vaid võõrsil Paidega.

Flora fännid võisid pärast võitu Nõmme Kalju üle Hiiu staadionil võidutantsu lüüa. FOTO: Sander Ilvest

Senise hooaja jooksul on Tammeka aga 18 mänguga esikuuikult kätte saanud vaid neli punkti 54 võimalikust, kui aprill alguses viigistati 2:2 Infonetiga ja nädal hiljem alistati kodus 3:1 Narva Trans. Ülejäänud 16 kohtumist on aga kaotatud koondskooriga 13:62 ehk lastud endale lüüa keskmiselt ligi neli väravat mängus.

Mängukeeldudega kummalgi meeskonnal probleeme pole ning peatreenerid Norbert Hurt ja Indrek Koser saavad kasutada kõiki terveid mehi. Tartlaste poolel on viimastest mängudest vigastuse tõttu eemale jäänud äärepoolkaitsja Geir-Kristjan Suurpere, põhiründaja Martin Hurt sekkus eelmisesse mängu vahetusmeeste pingilt. Florat ei saa jätkuvalt aidata põlvevigastusega eemal olev Rauno Alliku, suurimaks küsimärgiks on aga Mait Toomi seisund – tõenäoliselt ei saa tänavu kõikides liigamängudes Flora postide vahel seisnud, kuid eelmises kohtumises Kaljuga põlve vigastanud ja poolajal välja vahetatud Toom seekord paltsile tulla. Tema koha võtab üle kas Kalju vastu meistriliiga debüüdi teinud 19-aastane Magnus Karofeld või suvel klubiga liitunud 21-aastane Richard Aland.

Flora tähistab Tammeka vastu oma 25. juubelit ning seetõttu mängitakse erandkorras spetisaalselt selleks valmistatud oranžides särkides.

Flora peatreener Norbert Hurt: «Klubi, kes on Eestis järjest 25 aastat tegutsenud, on olulise tähendusega ja kindlasti on seeläbi meid ees ootamas rõõmustav õhtu, kus mängijad ja fännid saavad jalgpalliväljakul sünnipäeva üheskoos nautida. Nii mängijad kui treenerid on siiski töömeeleolus ja eelseisvad kohtumised on kõik väga tähtsad. Mängus me anname kõik endast alati parima!»

Flora poolkaitsja Rauno Sappinen: «Meeskond teenis teisipäeval ülitähtsad ja rasked kolm punkti, kuid on väga oluline saada ennast valmiks järgmiseks kohtumiseks Tammekaga, sest iga punkt on kulla hinnaga. Mängu teeb eriliseks klubi 25. juubel, mille puhul on korraldatud hulgaliselt üritusi, mis toovad loodetavasti staadionile palju pealtvaatajaid, kes meeskonda valjuhäälselt toetavad. Meie ülesanne on võtta tabelisse kolm punkti, et peomeeleolu ei lõppeks ja esikoht tabelis püsiks!»

Tammeka peatreener Indrek Koser: «Viimasest neljast mängust Pärnu ja Viljandiga saime mitterahuldavad kuus punkti. Et muuta oma seis rahuldavaks, on vaja nüüd need kaotatud punktid kuskilt mujalt saada, miks mitte siis reedel Flora vastu.»

Tammeka eest viimastes mängudes äärekaitses tegutsenud Siim Tenno: «Peame unustama kaks viimast kohtumist ja minema mäng mängult edasi kuni hooaja lõpuni ning andma endast kõik nii trennides, mängudes kui ka platsiväliselt ja tegema kõik ainult ühise eesmärgi nimel, et Tartu oleks ka järgmisel hooajal Eesti kõrgeimas liigas. Anname igale meeskonnale lahingu, alustades reedel Florast!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles