Teetööd nurjasid politsei eest põgenenud noorte kihutajate plaanid

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kunnar Rüsülainen / Valgamaalane

Ööl vastu kolmapäeva otsustas kamp noori mehi Pärnumaal BMW-ga politsei eest 120-kilomeetrise tunnikiirusega eest ära sõita.

Eile kella 2.30 ajal öösel teostas politseipatrull liiklusjärelevalvet Pärnu kesklinnas Tallinna maanteel, kui märkas Tallinna maantee ja Rääma tänavate ristmikul sõidukit BMW 525 tegemas manöövrit, mis seal lubatud polnud.

Kui politseiametnik otsustas sõidukit kontrollida, siis lisas BMW kiirust ning võttis suuna Vana-Pärnusse.

Politseipatrull järgnes sõidukile ning BMW sõidukiirus oli juba kasvanud lausa üle 120 km/h. Sõiduki juht eiras talle vilkurite ja helisignaaliga antud peatumismärguandeid ning jätkas kihutamist Audru poole.

BMW suurel kiirusel sõit aga pikalt kesta ei saanud, kuna linna piiril olid segavateks asjaoludeks tee-ehitustööd, millega kiirustav juht ilmselt ei arvestanud ja nii sõitiski auto Pärnu–Lihula mnt 2,9. kilomeetril teelt välja.

Sõiduauto juhi kohalt väljus kohe 21-aastane nooruk, kelle politsei ka kinni pidas. Autos viibis veel üks 18- ja kaks 19-aastast noormeest, üks neist sai kergelt viga ja toimetati traumapunkti.

Hilisemal kontrollimisel selgus, et sõidukit juhtinud noorukil ei olnud juhtimisõigust ning oli tarvitanud alkoholi.

Et toimepandud süüteod sõidukit juhtinud noormehele ka meelde jääks, siis mõistis Pärnu maakohus ta väärteokorras 25 päevaks trellide taha.

Pärnu politseijaoskonna juhi Mehis Metsa sõnul näitas autot juhtinud noor inimene üles äärmist hoolimatust teiste autos viibinud isikute, kaasliiklejate ja iseenda suhtes.

Ta toonitas, et politsei suhtub sellistesse rikkumistesse väga tõsiselt. Mets ütles, et antud juhul oli tegemist isikuga, kes pani toime kolm rasket rikkumist, millest iga rikkumine eraldivõetuna on väärt karistamist arestiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles