Rock sai Rootsis toimunud turniiril kaks kaotust

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karolis Petrukonis (palliga)
Karolis Petrukonis (palliga) Foto: Margus Ansu

Tartu Rocki korvpallimeeskond pidas sel nädalavahetusel kolm kontrollmängu Rootsis Södertäljes. Neljapäevases treeningmängus alistati Södertälje Kings 95:82, ent Quality Cup raames peetud kohtumistes tuli tunnistada 79:99 allajäämist Tampere Pyrintöle ja 71:77 Kingsile.

Neljapäevases treeningmängus said mänguaega kõik kümme kaasas olnud Rocki mängijat – koju jäid vaid Timo Eichfuss ja Janar Talts. 95:82 võidumängu parimatena kogusid uued täiendused Evaldas Žabas ja Brian Harper võrdselt 22 punkti, ameeriklasele Harperile andsid korraliku kaksikduubli ka 15 lauapalliga. Södertälje parim oli 18 punkti ja üheksa lauapalliga Skyler Bowlin.

Laupäeva lõuna ajal peetud Quality Cup mängus Tampere Pyrintö vastu jäädi juba avaveerandajaga üheksapunktilisse kaotusseisu ning poolajaks oli Rock maas 38:56. Teine poolaeg mängu muutust ei toonud ja nii pidi soomlastelt lõpuks vastu võtma kindla 79:99 kaotuse. Karolis Petrukonis kogus ligi 27 mänguminutiga meeskonna parimana 16 punkti ja kaheksa lauapalli. Brian Harper lisas 15 punkti ja kuus lauapalli. Tampere Pyrintö vägesid juhtis Antero Lehto 22 punkti ja kuue korvisööduga. Mängu miinuspoolele tuleb kanda Kristen Meistri väike seljavigastus, mis ta nüüd mõneks päevaks treeningutest eemale jätab.

Turniiri teises mängus kohtuti taas Södertälje meeskonnaga, kes osaleb sel aastal samuti FIBA Europe Cupil. Neljanda veerandini võrdselt kulgenud kohtumises panid võõrustajad viimasel perioodil oma paremuse maksma ja võitsid kohtumise 77:71. Kingsi parimana kogus horvaat Toni Bizaca 19 punkti. Samuti 19 punkti sai Rocki parimana kirja Brian Harper, lisaks talle ka kaheksa lauapalli. Gert Dorbek lisas 15 ja Karolis Petrukonis 14 punkti.

Rocki peatreeneri Gert Kullamäe saadi uutest meestest parem ülevaade mänguolukorras. «Reis täitis oma eesmärgi – saime mängida viis-viie vastu, koondisemehed said uute mängijatega kohaneda ja saime parema pildi ette nii Žabase kui Harperi osas. Hea meel, et saime kolm head mängu, aga tulemusele me nendes mängudes ei orienteerunud. Kahju ainult, et Kristen Meister seljale liiga tegi ja kahes mängus teda kasutada ei saanud. Mõni päev on tal nüüd puhkust vaja, aga ei midagi liiga tõsist,» ütles Kullamäe.

Rock jätkab kontrollmängudega järgmisel neljapäeval, 24. septembril kodusaalis ja siis võetakse vastu lätlaste Valmiera. Kohtumine algab kell 18.00. Tiheda nädala jooksul käivad osad mängijad veel «100 kooli» projekti raames mitmetes Tartu koolides ja kolmapäeva õhtul kell 21.30 toimub esimene Rockiga kinno üritus kui eriseansil vaatab meeskond Lance Armstrongist rääkivat filmi «Programm». Koos meeskonnaga on kinno oodatud ka kõik teised filmihuvilised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles