Sõjameditsiinikeskus koolitab taas Ukraina meditsiiniinstruktoreid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõjaväe meedik
Ukraina sõjaväe meedik Foto: SCANPIX

Kaitseväe ühendatud õppeasutuste sõja- ja katastroofimeditsiini keskuses algab järjekorras kolmas meditsiinikursus Ukraina armee ja vabatahtlike pataljonide meedikutele.

Kaitseväe ühendatud õppeasutuste teabeohvitser kapten Kristjan Kostabi ütles BNS-ile, et järgmise nädala esmaspäeval algavast ja nädala kestvast kursusest võtab plaanide kohaselt osa kokku 20 Ukraina armee ja vabatahtlike pataljonide meditsiiniinstruktorit, õde ja arsti. Tegemist on instruktorite kursusega ning selle läbinud hakkavad ise Ukrainas meedikuid välja õpetama.

Kursust juhendavad õppeasutuste ja erinevate väeosade meditsiiniinstruktorid ning üksikud tsiviilmeedikud. Koolitajateks on kaitseväelased, kel on reaalsed kogemused Iraagist ja Afganistanist.

Kokku korraldatakse Ukraina meedikutele tänavu Eestis kolm kursust. Esimene kursus leidis aset aprillis ja teine juunis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles