Siim Saluri sai rallikrossi EM-etapil seitsmenda koha

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Saluri Rootsi etapil.
Siim Saluri Rootsi etapil. Foto: Erakogu

Rallikrossi Euroopa meistrivõistluste Super 1600 klassi kuues etapp sõideti Barcelonas, kus Siim Saluri tegi oma selle hooaja parima etteaste.

Nelja eelsõidu põhjal kvalifitseerusid poolfinaali mõlemad kaasa teinud eestlased. Siim Saluri oli eelsõitude põhjal kuues ja Janno Ligur koha võrra tagapool. Saluri tegi oma poolfinaalis igati korraliku esituse, olles üsna lähedal ka finaali jõudmisele. Ruudulisele lipu all oli ta viiendana. Liguri poolfinaalsõit lõppes juba võistluse teisel ringil.

«Kõige suurem edasiminek oli just stardis, kuna seni polnud seal stabiilsust. Sel etapil klappis kõik hästi,» ütles Saluri pressiteate vahendusel. «Ka näiteks nendes eelsõitudes, kus minu stardipositsioon ei olnud kõige parem.»

Etapi arvestuses sai Saluri seitsmenda koha. Punktitabelisse lisandus talle 13 punkti. Kuue etapi järel on Janno Ligur 57 punktiga kümnes ja Siim Saluri 37 punktiga 12. kohal.

Saluri jäi oma etteastega Hispaanias rahule. «Kahtlemata selle hooaja parimad sõidud tegin siin Barcelonas. See annab innustust seitsmendaks etapiks, et oleme õigel teel,» sõnas ta.

EMi viimane etapp sõidetakse 17.-18. oktoobril Itaalias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles