Muusikafestivali Orient korraldajad: meie pole Lõuna-Korea usuüritusega kuidagi seotud

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea kultuuripäevade reklaam Tallinnas.
Lõuna-Korea kultuuripäevade reklaam Tallinnas. Foto: Peeter Langovits

Lõuna-Korea kultuuripäevade tagamaad on heitnud varju ka muusikafestivalile Orient, mis keskendub tänavu samuti Lõuna-Koreale, kuid korraldajate kinnitusel ei ole kaks üritust omavahel kuidagi seotud.

«Oleme saanud murelikke kõnesid Lõuna-Korea partneritelt, kus küsitakse, mis usupööramise kongress Eestis sel nädalavahetusel toimub ja miks esineb seal Lõuna-Koreas skandaalse kuulsusega Jaerock Lee,» rääkis novembri alguses Tallinnas toimuva iga-aastase festivali Orient pressiesindaja Reno Hekkonens.

«Ka Lõuna-Korea saatkond on ennast selgelt eraldanud Saku Suurhallis sel nädalavahetusel toimuvast nn kultuuripäevadest, mille egiidi all toimub hoopis usulahu esitlus,» lisas ta.

Hekkonensi kinnitusel on muusikafestival Orient selgelt ja ühemõtteliselt kultuuriüritus ega ole mingil moel seotud usuleidmise või usku pöördumisega.

Festivali Orient on korraldatud 1992. aastast ning igal aastal toob see Eestisse erineva idamaa riigi kultuuriürituste programmi. Kui eelmisel aastal oli läbivaks teemaks «Siiditee» siis tänavu on rõhk Lõuna-Korea kultuuril ja traditsioonidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles