Tallinnast saadeti tagasi kuus ukrainlast, kes soovisid Saksamaale pääseda

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaam.
Tallinna lennujaam. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja
Reedel saabus Moskva lennukilt Tallinna piiripunkti kuus Ukraina kodanikku, kes soovisid Eestist edasi Saksamaale reisida.

Tegemist oli 1988. aastal, 1989. aastal ja 1980. aastal sündinud naiste ning 1984. aastal, 1977. aastal ja 1986. aastal sündinud meestega.

Politsei- ja piirivalveameti teatel ei olnud nende reisi eesmärgi põhjendused usaldusväärsed.

Isikute viisade alusel oli neil lubatud viibida ainult Eestis ja Lätis, kuid selgus, et nende reisi sihtkohaks oli Saksamaa Liitvabariik.

Neile koostati piiril väljastatud sisenemiskeelud ning viisad tunnistati kehtetuks. Nad lahkusid Eestist õhtuse lennuga Moskvasse.

Samal päeval kontrolliti Tallinna piiripunktis Kiievist saabunud 1965. aastal sündinud Ukraina kodanikku. Mees ei esitanud piisavalt tõendeid põhjendamaks oma reisi eesmärki ning riigis viibimise asjaolusid. Talle koostati piiril väljastatud sisenemiskeeld, tema viisat ei tühistatud. Isik viibib Tallinna lennujaama non-Schengeni alal kuni esimese võimaluseni lahkumiseks.

Samal päeval saabusid Tallinna piiripunkti Moskvast kaks Venemaa Föderatsiooni kodanikku: 1981. aastal ja 1983. aastal sündinud mehed. Ka nende põhjendused ei olnud usaldusväärsed.

Samuti puudus neil majutusasutuse broneering ja tagasilennu piletid. Isikutele koostati piiril väljastatud sisenemiskeelud, viisasid kehtetuks ei tunnistatud. Nad lahkusid samal õhtul lennuga Istanbuli. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles