Paide pakub uuele kodanikule tänavanime

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide linna koduleht.  .
Paide linna koduleht. . Foto: www.paide.ee.

Paide linnavalitsus kutsub inimesi üles seadma korda oma andmed rahvastikuregistris ning teeb septembrikuus end Paide linnakodanikuks registreerunuile kingituse, 10 000. paidelaseks osutunud isik saab linnas omanimelise tänava.

«Korrektsed andmed rahvastikuregistris võimaldavad ladusat asjaajamist inimeste, riigi ja kohaliku omavalitsuse vahel ning aitavad paremini planeerida arengustrateegiat ning rahalisi vahendeid,» vahendas linnavalitsuse pressiesindaja linnapea Kersti Sarapuu sõnu.

Linnapea väitis, et inimesed, kes elavad Paides ja registreerivad ennast Paide elanikuks ka rahvastikuregistris, ei aita kaasa mitte ainult ladusamale asjaajamisele vaid saavad anda oma panuse ka linna arengusse.

«Piltlikult öeldes saavad Paide linna kodanikud aidata kaasa koolide ja lasteaedade ehitamisele, noortele spordi- ja huvialadega tegelemise võimaluste loomisele, teede ja tänavate rajamisele, eakate ning abivajajate aitamisele ning teistele, lausa sadadele tegevustele, mis ühe omavalitsuse ülesanneteks on,» selgitas Sarapuu.

Lisaks võimalustele aidata kaas Paide linnaelu korraldamisel, on linnakodanikel ka mitmeid eeliseid mittelinlaste ees, seoses lasteaia- või koolikohtade ning näiteks huvialaringides osalemisega.

Hõlbustamaks rahvastikuregistris andmete kordaseadmist avab linnavalitsus lisaks tööpäevadele uksed ka laupäeval, 20. septembril, mil ootab uusi linnakodanikke registreeruma kella 9-14.

«Loodame, et sel päeval saavad registriandmeid korda seadma tulla ka need, kel argipäeval selleks mahti pole,» selgitas linnavalitsuse rahvastikuregistri spetsialist Ulvi Vürmer.

«Usun, et inimesi, kes elavad küll Paides, kuid ei ole rahvastikuregistri andmeil siia registreerunud, on üsna palju,» arvas Vürmer.

Kõigile uutele linnakodanikele, kes end septembri jooksul Paide kodanikuks registreerivad, on linn välja pannud ka sümboolse, ent see-eest väga unikaalse kingituse.

Registreerimaks end Paide linna kodanikuks tuleks tulla Paide linnavalitsusse, võtta kaasa isikuttõendav dokument ning eluruumi kasutamist tõendav dokument või selle koopia (üürileping, omaniku vabas vormis nõusolek), kui inimene ei ole eluruumi omanik.

Kõigile septembrikuus linnakodanikeks registreerunuile teeb Paide linn tänutäheks väikese kingituse. Linnakodanik, kes osutub aga 10 000. linlaseks saab Paides endanimelise tänava. Viimastel aastatel on Paides iive küll positiivne, kuid rände tõttu on linnakodanike arv siiski vähenenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles