Venemaal tellimusmõrvades süüdistatav ei saanud Eestist varjupaika

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tellimusmõrvades kahtlustatav Peterburi elanik tabati 2013. aastal Tallinnas.
Tellimusmõrvades kahtlustatav Peterburi elanik tabati 2013. aastal Tallinnas. Foto: SCANPIX

Venemaal ärimeeste mõrvade tellimises süüdistatav mees ei saanud Eestist varjupaika, kuna riigikohus ei võtnud tema esindaja kaebust arutusele.

Mihhail Krišjan (50) kaebas kohtusse politsei- ja piirivalveameti mullu 1. augusti otsuse, millega lükati tema varjupaigataotlus tagasi ja keelduti talle elamisloa andmisest, vahendas ERRi uudisteportaal.

Nii Tallinna halduskohus kui ka Tallinna ringkonnakohus jätsid tema kaebuse rahuldamata ning riigikohus ei võtnud tema esindaja, vandeadvokaat Sven Sillari kaebust arutusele.

Krišjani võib nüüd ees oodata Venemaale väljaandmine, sest eelmisel aastal tunnistasid Eesti kohtud tema väljaandmise õiguslikult lubatavaks.

Venemaal süüdistatakse Krišjani Peterburi ettevõtja Aleksei Volnuhhini tellimusmõrvas 2010. aastal ning seotuses ettevõtte Pulkovo-3 omaniku Mihhail Karatšjovi mahalaskmisega samal perioodil ning ka mitmetes muudes kuritegudes, Tallinnas tabati ta 2013. aasta 15. augustil ühe restorani ees.

Loe veel:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles