Seitse parandustööd, mida kodus ise ette võtta ei maksa

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektritööd jäta spetsialisti hooleks.
Elektritööd jäta spetsialisti hooleks. Foto: SCANPIX

Mäletate multikat, kus jänes, kes enda arvates mihkel iga töö peale, lasi katuse rõõmsalt endale pähe sadada? Siit moraal: ara ole rumal ning kipu kõigele ise kallale, on töid, mida tuleks kindlasti lasta spetsialistidel teha.

1. Köögipliidi vahetus

Mõtlesid, et vahetad elektripliidi gaasipliidi vastu? Gaasiseadmed nõuavad eriprojekti ning nende paigaldus kindlasti oskusteadmistega inimest, muidu võib juhtuda suur õnnetus, nii et ära seda ise proovi.

2. Asbesti eemaldus

Paljudes vanades ehitistes on omal ajal kasutatud mürgist asbesti: parem, kui ei lähe ise ja ilma eelteadmisteta seda eemaldama, võid riskida tervisekahjustusega.

3. Kuumaveeboileri parandus

Kui sul puuduvad eelteadmised, kuidas seda teha ning boiler seisab vannitoas kes teab mis ajast, ära parem ise toruvõtmega selle kallale karga, kui just uputust korraldada ei taha.

4. Metsloomade, roomajate ja putukate tõrje

Kui su koduaias on metsloom või roomaja, teata sellest parem päästjatele, enne kui neid rünnates end mõtlematult ohtu sead. Keemilise putukate tõrjega võid kahjustada enda ja oma lähedaste tervist, ent putukatest ikka lahti ei saa.

5. Seinte mahalõhkumine

Enne, kui avara elamise lootuses tööriistadega seina kallale kargad, vaata üle plaanid, tee korralikud arvutused ja konsulteeri spetsialistidega, muidu võid majale pöördumatut kahju teha.

6. Elektritööd

Võib juhtuda, et tahad hirmsasti lakke üht lisavalgustit panna ja mõtled, et mis see tibake juhtmeid ikka vedada on - oskamatu käeliigutusega võid rikkuda kogu maja elektrisüsteemi või tekitada mõne veelgi hullema õnnetuse, rääkimata tervisekahjustusest. Elektriku väljakutse on odavam.

7. Puude langetamine

Päris nii ka pole, et tõmbad lihtsalt sae käima ja eemaldad selle suure puu, mis su vaadet segab - esiteks on näiteks linnas vaja selleks eriluba ning puude langetamine on seotud suurte riskidega, nii et kutsu kindlasti spetsialist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles