Astrid Hindriks: Tulvavesi viib kodud

Astrid Hindriks
, MTÜ Kodanikujulgus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Astrid Hindriks.
Astrid Hindriks. Foto: PP

See pole nali ega pahatahtlikkus, vaid sügav mure tulevaste pärnakate pärast, kes on ostnud endale kodu Papiniidu 66. Juba kolmas aasta kuulutan otsustajate kurtidele kõrvadele, et see maja võib esimese üleujutusega kokku kukkuda. Juba müüakse järgmise Papiniidu 74 kortereid, mis kohe-kohe läheb ehitusse, sest järgmisel aastal peab korteri tulevane omanik saama sisse kolida.

Milles asi, milleks ma kurja karja tahan kutsuda? Seletus on väga lihtne: need majad on ehitatud üleujutusalale, kus 2005. aasta jaanuaritormi ajal saanuks paadiga sõita noorte tammede vahel, mis koolinoored istutasid aastail 1969–1979. Planeering on volikogus vastu võetud 2004. aasta mais, pool aastat enne jaanuaritormi, kui merepind tõusis 2,88 meetrit. Linn pole mingeid korrektiive planeeringus teinud, kuigi vildaka ja eluohtliku planeeringu kinnitamisest on möödunud juba 11 aastat.

Papiniidu 66 ehitamisel tõsteti mullapalliga maja 0-punkt Mai linnaosaga samale tasandile. Kujutage ette, et teie kodu asub Papiniidu 66. Elamu all on mullahunnik, meri mässab, tungib linna suunas ja korraga on teie kodu merega samal tasandil. Kõige hullem juhtub siis, kui meri taganeb ja viib teie maja alt mulla. Tagajärg on Riia Maxima sugune katastroof.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles