Liina Kersna: tõmbame jooned lõpuks murule!

Liina Kersna
, riigikogu liige (Reformierakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liina Kersna
Liina Kersna Foto: Erakogu

Rahvasaadikutele kehtivate hüvede mängureeglid on enamasti igas riigis üsna täpselt paigas, ka meil tasuks autoliisingute ümber käiv jant viimaks raamidesse suruda, kirjutab riigikogu liige Liina Kersna (Reformierakond).

Oli 30. oktoober 2003. Toonane peaminister Juhan Parts pöördus üheksa respublikaanist rahvasaadiku poole kurja kirjaga: «Meenutan meie valimislubadusi. Lubasime arvestada rahva õiglustundega ja mitte kasutada seda riivavaid nomenklatuurseid hüvesid. Avalikkus on ühemõtteliselt hukka mõistnud kuluhüvitise kasutamise autoliisingu tasumiseks. Peaministrina liigun palju mööda Eestit ringi ja uskuge mind, inimesed ei mõista niisugust käitumist.

Autoliising ei ole valijate jaoks piisavalt selgelt tööga seotud kulu. Liisingud varjutavad töö, mis oleme enda kanda võtnud. Ma usun, et avalikkuse tänuväärne ja järeleandmatu huvi selle vastu, kas kuluhüvitist kasutati õigel eesmärgil, võib kellegi igapäevatööd eksitada. Hoolimata eelmise riigikogu juhatuse vastuvõetud otsuses kirjapandust, ei peaks liisingukulud minu hinnangul kuuluma maksumaksja raha eest hüvitatavatesse kuludesse. Probleemi kuluhüvitise kasutamisel on võimalik ka teisiti lahendada kui läbi seaduste muutmise. Meie kohus on seadusi tõlgendada riigi kasuks. Ja liisimine kuluhüvitise arvel tuleb lõpetada. See on minu sõnum neile üheksale Res Publica riigikogu liikmele, kes on otsustanud esitada riigikogu kantseleile tasumiseks liisinguarved.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles