Rõivas: EL on ühtne ühise Euroopa lahenduse leidmiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivas.
Peaminister Taavi Rõivas. Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Eesti peaminister Taavi Rõivas sõnas ööl vastu neljapäeva Twitteris, et Euroopa Liidu liidritel oli rändekriisi teemalisel ülemkogul hea arutelu ja liikmesriigid ilmutasid ühtsust.

«Tõeliselt head läbirääkimised täna Ülemkogul. Mõned arengud on varajases faasis, ent EL on ühtne ühise Euroopa lahenduse leidmiseks,» säutsus Rõivas Twitteris.

Euroopa Ülemkogu eesistuja Donald Tusk ütles kolmapäeval, et pakilisim küsimus, mida liidrid peaksid tippkohtumisel arutama, on kuidas taastada kontroll ühenduse välispiiride üle.

ELi siseministrid kiitsid teisipäeval kvalifitseeritud enamushääletuse abil Euroopa Komisjoni kava 120 000 varjupaigataotleja ümberpaigutamiseks Itaaliast, Ungarist ja Kreekast.

Vastu olid Ungari, Rumeenia, Tšehhi ja Slovakkia ning Soome jäi erapooletuks.

Ühendus taotleb üldiselt liikmesriikide vahel kompromissi, ent kvalifitseeritud häälteenamust kasutades on võimalik siduvaid otsuseid vastu võtta juhul, kui ühel meelel on 55 protsenti ELi liikmesriikidest, kelle rahvaarv ületab 65 protsenti bloki elanikest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles