Arhailise muusika festival pöörab tähelepanu armastusele

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Regiöö festivalil on mitme aasta jooksul kuulajate ette tulnud nii noori (pildil ansambel Positivus aastal 2006) kui ka vanemaid muusikuid.
Regiöö festivalil on mitme aasta jooksul kuulajate ette tulnud nii noori (pildil ansambel Positivus aastal 2006) kui ka vanemaid muusikuid. Foto: Sille Annuk

Laupäeval ja pühapäeval toimub Tartus 15. korda arhailise muusika festival Regiöö, mille keskmes on eelkõige Läänemere rahvaste maailmapildi varasemad kihistused. Ühtlasi on festivali korraldajatel soov teadvustada erinevate rahvaste pärandkultuuri ühisosa. Seekordse Regiöö teemaks on armastus.

«Siiras armastus kodu ja lähedaste vastu, samuti kui kartuse ja austusega segunenud armastus jumala ja looduse vastu on olnud omane kõikidele kultuuridele,» märgib festivali kunstiline juht Toivo Sõmer.

Tema sõnul armastab meremees vahel merd ja laeva rohkem kui naist, pillimees võtab kandle sülle vaata et sagedaminigi, kui oma lapse … «Armastuse temaatika ja tähendus on rahvaloomingu pärandis mitmekülgne, armastus on käinud lauludes ja lugudes käsikäes pisarate ja murega,» lisab ta.

Festivali korraldab Tartumaa rahvakultuuri keskselts. Regiöö kontserdid ja koosmängud on Tartu Jaani kirikus ning Vilde lokaalis ja tervisekohvikus.

Festivali avasündmus «Armastusest. Lapsed ja noored pärimuses» on kavas laupäeval kell 13 Vilde lokaali palmisaalis, kus astuvad üles Mooste rahvamuusika kooli pillilapsed, Poistebande, Taevastiib ja Kaval Käsi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles