Võrdne kohtlemine pole pelgalt lendlause

Sirje Niitra
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööandja peab austama lapsevanema õigust pärast lapsehoolduspuhkust oma endisele töökohale tagasi pöörduda.
Tööandja peab austama lapsevanema õigust pärast lapsehoolduspuhkust oma endisele töökohale tagasi pöörduda. Foto: PantherMedia/Scanpix

Võrdõigusvoliniku kantselei andmetel rikuvad tööandjad meil kõige rohkem noorte emade õigusi, kuid üsna palju esineb töösuhetes diskrimineerimist ehk võrdse kohtlemise nõude rikkumist ka töötaja soo, vanuse, puude või rahvuse pärast.

Eesti Vabariigi põhiseaduse järgi on vanematel nii õigus kui ka kohustus kasvatada oma lapsi ja hoolitseda nende eest. Soolise võrdõiguslikkuse seaduse järgi peavad tööandjad naiste ja meeste võrdõiguslikkuse tagamiseks kujundama töötingimused ühtviisi sobivaks mõlemale ning aitama igati kaasa töö ja pereelu ühitamisele.

Soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise voliniku Mari-Liis Sepperi sõnul puudutavadki temani jõudvad kaebused kõige rohkem lapsevanemaid ehk noori naisi, kes kas alles ootavad last või on lapsehoolduspuhkuselt tööle naasmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles