Raul Jeetsile ja Andrus Toomile Küprose ralli kvalifikatsiooni seitsmes koht

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Jeets - Andrus Toom.
Raul Jeets - Andrus Toom. Foto: Rando Kall

Täna sõideti FIA ERC Euroopa autoralli meistrivõistluste etapi, Küprose ralli kvalifikatsioonikatse, mille tulemuste alusel valisid sõitjad endale stardikoha homseks võistluspäevaks. MM-Motorsport meeskonna Ford Fiesta R5 autoga sõitvad Raul Jeets ja Andrus Toom näitasid 4,39 kilomeetrisel katsel seitsmendat aega ja Jeetsi sõnul saab selle tulemusega vägagi rahule jääda.

Enne ralli avatseremooniat Larnacas toimus stardikohtade valik reedeseks võistluspäevaks ning Jeets ja Toom said oma kohta valida seitsmendana ja nende homne stardikoht on kümnes. Kvalifikatsioonikatse kiireimad olid Kajetan Kajetanowicz-Jaroslaw Baran, edestades samuti Ford Fiesta R5 autoga sõitvaid Aleksei Lukjanuki-Aleksei Arnautovit 0,069 sekundiga.

Jeets ja Toom kaotasid katse võitjale üheksa sekundiga. Huvitav on ära märkida, et Kajetanowicz valis viienda, Lukjanuk aga 15. koha. Ülejäänud sõitjad hakkasid valima kohti Kajetanowiczi selja taha, mis tähendas, et Lukjanuki ette jääb palju aeglasemaid sõitjaid, kes võivad talle jalgu jääda, lisaks on oht jääda tolmu kätte. Raul Jeets oli kvalifikatsiooni ja homse stardikoha valikuga rahul. 

«Me kindlasti ei läinud kõike välja panema, valisime just õige tempo ja liigseid riske kvalifikatsioonikatsel ei võtnud. Tulemus on selline, millega oleme rahul, sellelt stardikohalt on homme hea rajale minna. Auto seadistus on hea ja nädala alguse test andis meile head tagasisidet nii kohalike teede kui seadistuse osas. Tegu on keerulistes oludes küllaltki kiire ralliga, asfaldi osakaal on suur. Reedel on näiteks 22 kilomeetrine katse, mida läbitakse kahel korral enamuses asfalt, vaid kaks kilomeetrit on kruusa ja ka teistel katsetel on asfaldilõike. Meile on see ralli taas uus ja põnev kogemus ja oleme koos MM-Motorsport meeskonnaga homme algavaks ralliks valmis,» rääkis Raul Jeets peale Küprose ralli kvalifikatsioonikatset pressiteates.

Ralli kvalifikatsioonikatse sõidetakse reedel kell 9.43 ja siin on oluline märkida, et Küpros on Eestiga samas ajavööndis. Reedel toimub ralli pidulik avamine ja stardikohtade valik Vahemere ääres Larnacas, mis on saare oluline turismikeskus. Ralli keskus asub Nicosias. Laupäeval, 26. septembril sõidetakse kaheksa kiiruskatset pikkusega 109,2 kilomeetrit. Pühapäeval, 27. septembril sõidetakse kaheksa kiiruskatset kogupikkusega 95,3 kilomeetrit. 

Reedel sõidetakse esimene katse kell 7.35 kohaliku aja järgi, mis on Eestiga samas ajavööndis, päeva viimane, Nicosias sõidetav publikukatse stardib kell 17.46.

Rajaga tutvumisel ja võistluspäevadel ulatuvad temperatuurid üle 30 soojakraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles