Galerii: Anija vald esitles oma turismisümbolit

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna esitleti Harjumaal Anija ja Jõelähtme valla piiril Kõrvemaa turismiväravas Anija valla uut turismisümbolit - Anija Eide kuju. Värvika tegelaskuju on loonud kohalik kunstnik Ave Nahkur ning sümboli eesmärk on tutvustada Anija valda ja jutustada turistidele Kõrvemaa piirkonna lugusid.

Anija vallavanema Arvi Karotami teatel on Anija Eide tegelaskuju tänu Ave Nahkuri loomingule ja eelkõige tema «Meie küla eided» naivistlike maalide seeriale kujunenud loomulikul moel piirkonna sümboliks.

«Anija Eit on töökas, abivalmis, lahke, ta armastab loodust ja metsaskäiku, kuid pole teps mitte suu peale kukkunud. Ta teeb hea meelega nalja ja on tuntud oma humoorikate ütlemiste poolest,» selgitas kunstnik Nahkur eide olemust. Eitesid on ta maalinud juba ligi 20 aastat.

Anija Eide sümbolit hakatakse kasutama Anija valla turismialastes infomaterjalides, sissesõiduteedel, turismiobjektide juures ja sotsiaalmeedias.

«Me loodame, et uus turismisümbol aitab meie valda, siinseid andekaid inimesi ja haruldast loodust veelgi paremini tutvustada. Anija vald on paljude kaasmaalaste ja välisturistide poolt veel põhjalikult avastamata, kuid tõenäoliselt see lähiajal muutub,» tõdes vallavanem Arvi Karotam.

Anija vald asub Harjumaal ning on üks Eesti suurimaid omavalitsusi, kus elab ligi 6000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles