Erakondade reitingud: Keskerakond on endiselt populaarseim

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar andis 2015. aasta sügisel pärast talle esitatud kahtlustusi Poska majas pressikonverentsi, milles kinnitas, et on «puhas kui prillikivi».
Edgar Savisaar andis 2015. aasta sügisel pärast talle esitatud kahtlustusi Poska majas pressikonverentsi, milles kinnitas, et on «puhas kui prillikivi». Foto: Sander Ilvest

Augustikuuga võrreldes püsis erakondade toetus septembris samal tasemel, näitab ERRi uudistetoimetuse tellitud Turu-uuringute aktsiaseltsi küsitlus.

Liidripositsioonil on endiselt Keskerakond 29 protsendiga, talle järgneb Reformierakond 21 protsendiga. Toetuselt kolmas on Sotsiaaldemokraatlik Erakond 15 ja neljas Vabaerakond 11 protsendiga ning neile järgnevad Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) üheksa ja Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) kuue protsendiga.

Augustis toetas Keskerakonda samuti 29, Reformierakonda 21, sotsiaaldemokraate 14, Vabaerakonda 11, IRLi 10 ja EKRE-t seitse protsenti vastanutest.

«Septembrikuise arvamusküsitluse peamine uudis on selles, et uudist ei olegi – erakondade toetused on täpselt samal tasemel nagu nad olid augustis,» kommenteeris tulemusi sotsioloog Juhan Kivirähk.

Küsitlusperiood lõppes täpselt Keskerakonna esimehele Edgar Savisaarele altkäemaksu kahtluse esitamise päevaga, kuid septembris toimus poliitilises plaanis ka enne seda nii mõndagi, mis aga reitingutes ei peegeldu. Loe edasi ERRi uudisteportaalist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles