Indrek Schwede: süda katki 14 aastat

, Eesti Jalgpalli Liidu ajakirja Jalka peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Schwede
Indrek Schwede Foto: Postimees.ee

Kui Saku suurhall oleks pärast avamist 2001. aastal senini lõpuni ehitamata, projektis ette nähtud abiruumid puudu ning suur hoonemürakas tilkunuks kõik need 14 aastat siit-sealt läbi, nimetaksime seda häbiväärseks olukorraks, kirjutab Eesti Jalgpalli Liidu ajakirja Jalka peatoimetaja Indrek Schwede.

Kui spordihoone ehitust pidanuks ainuisikuliselt rahastama ühe sportmängu alaliit, vaadates abitult kõrvalt, kuidas riik ja kohalikud omavalitsused löövad üle Eesti püsti uusi moodsaid rajatisi, kus teiste sportmängude esindajad saavad soojades ja valgetes ruumides pidada nii kodumaiseid kui ka rahvusvahelisi võistlusi, tunduks see ebaõiglane.

Täpselt selline on olukord jalgpalli ja A. Le Coq Arenaga, mis samuti valmis 2001. aastal. FC Flora alustatud staadion kuulub praegu Eesti Jalgpalli Liidule, kuid selle lõpuni ehitamine käib tallegi üle jõu. Kaine mõistus ütleb, et riigi jalgpalli esindusstaadioni olukord peab olema ka riigi asi, euroopalikus kontekstis koguni auasi ja õigupoolest on see ka ainus allikas, kust puuduvat raha saada. Aga tervelt 14 aasta jooksul pole see õnnestunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles