Neli aastat ootust, hinnatud tiitel ja hämar tulevik

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ralli teine võistluspäev.
Tartu ralli teine võistluspäev. Foto: Timo Anis

Neli hooaega jahtis Siim Plangi autoralli N-rühma Eesti meistritiitlit – kolmel esimesel katsel jäi see kättesaamatuks, tänavu jõudis ta aga koos kaardilugeja Marek Sarapuuga ihaldatud eesmärgini. Paika peab ka vanasõna «Kus on, sinna tuleb juurde». Laupäeval Tartu ralli võitjatena triumfeerides kindlustasid nad endale koguni kolm tiitlit: peale N-rühma ja absoluutarvestuse Eesti meistri kullale saadakse hooaja lõpus kaela ka N-rühma Läti meistrimedalid.

Mitsubishiga kihutav Plangi ei nimetanud võidetud meistritiitleid unistuste täitumiseks, kuid tunnistas, et nende nimel tuli palju pingutada. Samas tähendab see kõigest 23-aastase rallimehe jaoks ühe etapi lõppu. Kuidas edasi, seda ei osanud ta veel ütelda. Uusi sihte seadm on keeruline.   

«Minu enda jaoks on selge, et Eesti ja Läti meistrivõistlusi ma tuleval aastal sõita ei plaani. Võib-olla õnnestub vaadata kuhugi kaugemale, aga võib-olla jääb järgmine hooaeg hoopis vahele,» rääkis ta. «Olen küll noor mees, kuid tänavu täitus mul juba sada rallit.» Plangi jõudis ümmarguse tähiseni veebruaris Võrumaa talverallil, Tartus jõudis sajanda stardini ka tema kaardilugeja Marek Sarapuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles