Terve elu ühes majas: 93-aastane naine elab ikka veel samas kortermajas, mille keldris ta sündis

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

New York Times portreteerib 93- aastast Eleanor Murray'd, kelle aadress on terve elu olnud üks ja seesama: viiekorruseline kortermaja 531 West 135th Street Manhattanil.

Eakas naine, kes täna elab kahetoalises korteris number 10 maja kolmandal korrusel, jutustab artiklis oma elulugu: kuidas ta sündis aastal 1922 sama maja keldrikorteris, ungarlannast ema, immigrant, oli sama hoone majahoidja ning peres kokku viis last. Kui Eleanor oli 16, avanes tal koos õega võimalus kolida korterisse 10: üüriks küsiti toona 31 dollarit, tänaseks on üüriraha tõusnud 500 dollarini. Oma meest Johni, kes elas naabruses ning kellega Eleanor sai 6 last, õppis naine tundma juba teismelisena ja jättis kolledži laste tõttu pooleli.

Naine ütleb, et jääb kümnendasse korterisse kuni surmani. «Ma pole siit kunagi tahtnud lahkuda, sest armastan seda naabruskonda ega saa jätta oma kirikut - Church of the Annunciation Convent Avenue'l,» rääkis naine ajalehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles