Digitarga 5 soovitust, kuidas aeglaseks jäänud nutitelefon taas nobedamaks teha

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telefon on inimesele kui sõber.
Telefon on inimesele kui sõber. Foto: TeliaSonera

Paljudele nutitelefoni kasutajatele on kahjuks tuttav selline olukord, kus kunagi hea ja kiire nutitelefon igapäevases kasutuses nii aeglaseks ning mõtlikuks on jäänud, et isegi lihtsamad toimingud hakkavad tavapärasest rohkem aega võtma. kirjutab tehnoloogiaportaal Digitark. Halvemal juhul võib telefoni tarkvara „sõlme“ minna ning telefon hakkab hanguma või aeg-ajalt taaskäivitusi tegema. 

Sel hetkel tundub hea mõte uus nutitelefon osta ja arvatavasti lahendaks see enamikul juhtudel ka probleemi. Miks nutitelefonid aeglaseks jäävad? Mida saaks ette võtta, et juba aeglast nutitelefoni uuesti kiiremaks teha?

Nutitelefonid on oma olemuselt ikkagi sarnased tavaarvutile. Lihtsalt seadmed ise on väikesed ning oma suuruse kohta väga funktsionaalsed ja võimekad. Ometigi on ka nutiseadme võimetel piirid.

Selle, kui kiiresti ja ladusalt üks nutiseade toimib, määrab ära see, kui kiire ja nüüdisaegne on seadme ehitamisel kasutatud riistvara ning kui hästi seadme mälusse paigaldatud äpid ning vidinad omavahel ja koos seadmes oleva operatsioonisüsteemiga koostööd teevad.

Digitark soovitab eemalda telefonist mittevajalikud rakendused, korrastada avakuva, varundada pilte ja telefoni salvestunud muid faile ning telefoni tarkvara ka regulaarselt uuendada – loe Digitargast kõigest lähemalt koos juhistega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles