Ilves allkirjastas Dresseni armuandmisotsuse reedel USAs

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves
Toomas Hendrik Ilves Foto: Mihkel Maripuu

President Toomas Hendrik Ilves allkirjastas kaitsepolitseinik Eston Kohvri vastu vahetatud riigireeturi Aleksei Dresseni armuandmisotsuse reedel, viibides New Yorgis.

Otsuse kohaselt andis Ilves Dressenile armu, vabastades ta karistuse edasisest kandmisest. Armuandmine oli eelduseks, et Kohvri saaks Dresseni vastu välja vahetada. Kohvrile andis armu Venemaa president Vladimir Putin.

 

Kohvri ja Dresseni vahetus toimus laupäeva hommikul Pihkva oblastis Kunitšina Gora piiripunktis Piusa jõe sillal.

Kaitsepolitsei pidas riigireetmises kahtlustatud kapo endise töötaja, 1968. aastal sündinud Aleksei Dresseni ja tema abikaasa Viktoria Dresseni kinni 2012. aasta veebruaris. Sama aasta juulis mõistis Harju maakohus Aleksei Dresseni süüdi riigireetmises ja asutusesisese teabe edastamises ning karistas teda 16-aastase vangistusega. Viktoria Dresseni tunnistas kohus süüdi riigireetmises ja asutusesisese teabe edastamisele kaasaaitamises ning karistas teda kuueaastase tingimisi vangistusega viieaastase katseajaga.

Ühtlasi mõistis kohus Dressenitelt välja kriminaaltuluna saadud 142 900 eurot ning konfiskeeris neilt läbiotsimiste käigus leitud 23 557 eurot sularaha ja nende omanduses oleva korteri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles