Uue Bondi-filmi tunnuslugu tekitab poleemikat

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novembris linastuva Bondi filmi "Spectre" treiler
Novembris linastuva Bondi filmi "Spectre" treiler Foto: Ekraanitõmmis Youtube'i videost

Tänavu esilinastuva, järjekorras 24. Bondi-filmi «Spectre» tunnuslaulu pealkirjaga «Writing’s on the Wall» kirjutasid Sam Smith ja Jimmy Napes. Esimene neist esitab laulu filmi tarvis.

Pealkiri «Kirjad seinal» viitab stseenile filmist, kus Bondi nimi on soditud mälestustahvlile. Smith on esimene meessoost sooloartist, kes poole sajandi jooksul Bondi teemalaulu esitab. 1964. aastal laulis Tom Jones filmi «Thunderball» avakaadrite taustaks.

Legendaarne Bondi-näitleja Sir Roger Moore ütles KKCile, et «meloodia on väga meeldejääv ja vaimustavalt orkestreeritud». Seevastu Twitteris puhkes pärast laulu avalikuks tegemist pahameeletorm. Üldsuse meeleolud võttis kokku kasutaja Matt Haydock, säutsudes «Läbi aegade kõige halvem Bondi teemalugu». Koomik David Schneider pani asja paika sõnadega «The name is Bland. James Bland».

2012. aastal lauljanna Adele poolt filmile «Skyfall» esitatud teemalugu tõusis UK singlitabelis teisele kohale. Ükski Bondi-lugu ei ole iial UK tabeli esikohale tõusnud ja eksperdid kahtlevad kõvasti, kas Smithi laulul selleks üldse mingit šanssi on.

Kuula laulu Sam Smithi esituses Spotify vahendusel siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles