Tiit Land: Tallinna Ülikool on ka terviseülikool

Tiit Land
, Tallinna Ülikooli rektor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Ülikooli senine rektor Tiit Land.
Tallinna Ülikooli senine rektor Tiit Land. Foto: Mihkel Maripuu

Vastuseks Joel Starkopfi arvamusloole «Kõrgkoolide liitmine toimugu sisulise väärtuse järgi» (PM 18.09) kirjutab TLÜ rektor Tiit Land, et TLÜ ei hakka õpetama arste ega õdesid, küll aga seda, kuidas ise tervena püsida ning aidata ka teistel terve olla. 

Gunnar Oki hiljutine raport soovitab liita tervishoiu kõrgkoolid Tallinna Ülikooliga. Olen päri kriitikutega, et see liitmine ei parandaks Eesti meditsiiniharidust. Jah, kindlasti pole meie eelistus laiendada tegevust meditsiini valdkonda. Küll oleme huvitatud keskendumisest terviseteadustele.

On mitu eriala, mida õpetatakse Tallinna Ülikoolis ja ka raportis nimetatud asutustes, mis ei ole klassikalised meditsiinierialad, vaid kas tervist arendavad, haigusi ennetavad või seotud sotsiaal- ja hoolekande tugiteenustega – näiteks haiglaravi lõppedes saab määravaks pigem tugev sotsiaalsüsteem, mis aitab märgata ja aidata ise endaga mitte hakkama saavat inimest.

Me õpetame juba praegu sotsiaaltööd, demograafiat, puhkusekorraldust, liiklusohutust, koolitame treenereid ning tervisejuhte omavalitsustesse ja terveid inimesi nõustama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles