Video: perekond Dressen käis Moskva rongijaamas papal vastas

Georgi Beltadze
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perekond Dressen.
Perekond Dressen. Foto: Ekraanitõmmis telekanal Rossija videolt

Vene telekanali Rossija eilses saates «Vesti nedeli» sai näha videokaadreid, kuidas Eston Kohvri vastu välja vahetatud Aleksei Dresseni perekond käis pereisal Moskva rongijaamas vastas.

Dressenile tulid vastu tema naine Viktoria ja kaks poega.

«Kas magasid?» küsis Viktoria rongivagunist väljunud Alekseilt.

«Mitte nagu karu, aga normaalselt,» vastas mees.

Samuti rääkis Viktoria Dressen perekonda saatvale telemeeskonnale lühidalt riigireetmise tagamaadest:

«Aja jooksul ohutunne nürineb. See ei ole nii terav kui alguses. Kui see kõik hakkas pihta, jõudsin otsusele, et teen õigesti. Ükskõik, kus ma ka ei elaks, - olen venelane. Keegi kirjutas, kui ta (Aleksei Dressen – toim) vahistati, et see oli raha, karjääri pärast. Mina tean, kuidas see tegelikult oli.»

Diktori sõnul olid lapsed kodus, kui kaitsepolitsei töötajad pidasid Tallinna lennujaamas nende vanemad kinni. «Uks löödi maha. Terve öö ei maganud. Istusin diivanil. Toast ei lastud mitte kuhugi,» lausus Viktoria ja Aleksei üks poegadest Daniel Dressen.

Videos on näha ka kaadreid Kohvri kinnipidamisest. Oluline on silmas pidada, et tegemist on Vene telekanali lõiguga ja Vene pool on alati väitnud, et Kohver viibis Vene poolel. Ei ole teada, kuidas on video üles võetud ja kui palju on seda monteeritud nii, et juhtunu Vene poolele sobivana paistaks.

Üleeile vahetati Eston Kohver Pihkva oblastis Kunitšina Gora piiripunktis üle Piusa jõe sillal endise kaitsepolitseiniku, Eestis riigireetmises süüdi mõistetud Aleksei Dresseni vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles