Pildid: Taiwani tabas orkaan Dujuan

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vaikse ookeani lääneosas asuvat Taiwani saart tabas eile orkaan Dujuan, mille tagajärjel hukkus vähemalt kaks inimest ja üle 300 sai vigastada.

Dujuan liikus tänaseks Taiwanist edasi Hiina suunas, kus enne orkaani saabumist oli rannikualalt evakueeritud üle 12 000 elaniku, edastab AFP.

Hiina meedia andmetel on Taiwanis umbes pool miljonit inimest elektrita ja mitmed teed on murdunud puude tõttu läbimatud.

Kannatada saanute vigastused tekkisid eelkõige tormituule poolt pillutatud asjadest. Hiina rannikualal tekitas orkaaniga kaasnenud paduvihm mudalaviine, millest kõige suurem oli Wulanis.

Taiwani meteoroloogiateenistus andis enne Dujuani saabumist hoiatuse, kuid arvati, et orkaan jääb nõrgaks. Enne saarele jõudmist oli see aga jõudu kogunud.

Meteoroloogid mõõtsid Taiwanis orkaanituule kiiruseks 68,4 meetrit sekundis ning Taiwani erinevates piirkondades sadas vihma 610 – 915 millimeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles