Naiskütid loovad uue traditsiooni

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLMPM03: METSLOOMADELE SÖÖGI KOGUMINE :TALLINN, EESTI, 05FEB10.
MTÜ Roheline Rahu ja Jahimeeste selts kogusid Ülemiste keskuse ees metsloomade jaoks toitu. Pildil kallab inimeste toodud toiduaineid konteinerisse Eesti Jahimeeste Seltsi tegevjuht HEGNE LUMP
mm/Foto MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES
TLMPM03: METSLOOMADELE SÖÖGI KOGUMINE :TALLINN, EESTI, 05FEB10. MTÜ Roheline Rahu ja Jahimeeste selts kogusid Ülemiste keskuse ees metsloomade jaoks toitu. Pildil kallab inimeste toodud toiduaineid konteinerisse Eesti Jahimeeste Seltsi tegevjuht HEGNE LUMP mm/Foto MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Esmakordselt Eestis saavad Saare- ja Muhumaal 13. novembril ühisürituseks kokku kõik naissoost jahimehed.


«Jahindus on ühistegevus, mis koondab väga erineva elualaga inimesi, ja nii mehi kui ka naisi. Jahimeeste ridades on enamik mehed, kuid viimase paari aastaga on naiste osakaal pidevalt tõusnud,» ütles Eesti jahimeeste seltsi tegevjuht Hegne Lump Saarte Häälele, lisades, et Euroopas on naisjahimeeste esindatus tunduvalt suurem.

Kui paar aastat tagasi oli Eestis naisi-jahimehi 100 ringis, siis praeguseks on neid registreeritud 207.

Lumpi sõnul on üks põhjus, miks naisjahimeeste ühisüritus korraldatakse, vajadus pöörata tähelepanu jahindusele kui ühele osale meie kultuurist ja näidata, et ka naistel on selles oma osa.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles