Valner: ministrid on nagu mõisapreilid

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pressinõukogu esimees Sulev Valner.
Pressinõukogu esimees Sulev Valner. Foto: Peeter Langovits

Ajakirjanik Sulev Valner leidis riigikontrolli aruandele järgnenud riigiametite reaktsioonist rääkides, et ministrid peavad end ülal nagu mõisapreilid.

«Kui need, kes peaksid vastuseid andma, eitavad võimalikku diskussiooni enda mitte kõige õigemate tegude üle, siis näitab see nõrkust ja ebakindlust,» leidis Valner Vikerraadio saates «Rahva teenrid».

«Tugevus on tunnistada, et suured organisatsioonid teevad vigu või asju, mida saanuks teha paremini. Mõni minister võiks rahulikult tunnistada, et riigikontrolli märkused on olulised, et neid kaalutakse ja nendega arvestatakse, et püütakse paremini teha,» selgitas Valner.

«Aga meil kohe võetakse kõike väga isiklikult, võetakse nagu märkusena sinu enda kohta, mitte sinu töö kohta,» tõdes ta. «Ministrid on nagu mõisapreilid, kes tunnevad ennast puudutatuna igast märkusest, saamata aru, et üks asi on töö, teine isikute tasand.»

«Äkki on Reformierakonna pealt 40-protsendiline toetus ehk viinud selleni, et igasugune sisuline diskussioon ühiskonnas on täiesti välistatud,» küsis saatejuht Lauri Hussar.

«Riigikontrolli inimesed on teinud suurt ja põhjalikku tööd, see eeldaks palju sisukamaid vastuseid ja reageeringuid,» nentis ka ajakirjanik Neeme Korv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles