Tallinnast saab Euroopa õiguspealinn

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Laffranque.
Julia Laffranque. Foto: Sille Annuk / Postimees

Järgmisel nädalal Madridis toimuval rahvusvahelise Euroopa õiguse ühenduse (FIDE) kongressil antakse FIDE juhtimine järgmiseks kaheks aastaks Eestile üle.

FIDE rahvusvahelise juhtimisega hakkab tegelema Eesti Juristide Liidu Euroopa õiguse ühendus, mis saab organisatsiooni eesistujaks, muutes Tallinna 2012. aastal Euroopa õiguse pealinnaks, vahendab ERR Uudised.

«Euroopa õiguse pealinnana saame tutvustada oma riiki ja õigust, osaleda seeläbi Euroopa õiguse edasiarendamisel ning valmistuda Eesti eesistumiseks Euroopa Liidus 2018. aastal,» rääkis Eesti Juristide Liidu liige, riigikohtunik ja Tartu ülikooli Euroopa õiguse dotsent Julia Laffranque.

FIDE koondab endas peaaegu kõigi Euroopa riikide rahvuslikke Euroopa õiguse ühendusi ning uurib ja analüüsib Euroopa õigust ja selle mõju liikmesriikide õiguskordadele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles