Prügiveovaidlus ajab korteriühistul närvi mustaks

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus ringmajanduse pakett muudab jäätmekäitluse veelgi tõhusamaks.
Uus ringmajanduse pakett muudab jäätmekäitluse veelgi tõhusamaks. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Tallinnas Endla 31 aadressil asuva korteriühistu esimees Leili Leit avaldas muret, et terve augusti vältel on enamik prügist viimata jäetud ning vedaja RagnSells nõuab arve tasumist prügiauto tühisõitude eest.

Terve augustikuu vältel tühjendati ainult biojäätmete konteinerit, sest see on väike ja seda saab läbi jalgvärava tühjendada. Teiste prügikastide juurde hoovi ilma väravat puldiga avamata autod aga ei pääse, kuigi Leidi sõnul oli kuni augustini juhtidel kolm pulti olemas.

«Meie ei ole nõus tasuma arvet augustikuu tühisõitude eest, sest juhtidel olid värava puldid olemas ja eelnevatel kuudel tühjendati kõiki konteinereid,» ütles Leit. Suhtluses RagnSellsiga siiani üksmeelt saavutatud ei ole, sest Leit avaldas soovi tühisõitude maksumus tühistada, RagnSells aga ei vannu alla.  Ettevõtte klienditeenindaja teatas Leidile meilitsi, et arve vaidlustamine ei ole hetkel põhjendatud ning vajalik on esitada tõestusmaterjal, et neile on haldamisvahendid varasemalt üle antud.

Arvete tasumata jätmisel lubati peatada korteriühistu veod ning anda juhtum menetlemiseks inkassofirmale. «Nad ei ole nõus tunnistama oma viga ja nad ei teata kunagi probleemidest, vaid loodavad, et iga klient jälgib nende kodulehel olevat infot vedude kohta,» lisas Leit.

RagnSellsi turundus- ja kommunikatsioonijuhi Rainer Pesti sõnul oli juhtidel kuni septembri alguseni vaid üks pult, mida kasutas olmejäätmete autojuht. «Väravapuldi puudumisel on RagnSellsi paberi- ja pakendijäätmete autojuhid püüdnud kliendi värava taga peatuda ja oodata, et keegi aias toimetavatest elanikest nad sisse laseks või aegajalt pulti laenanud olmejäätmete autojuhilt,» ütles Pesti, lisades, et autojuht teeb päevas 300-400 tühjendust ja selline tegevus pole jätkusuutlik. Sääraste juhtumite tõttu ongi Pesti sõnul esitatud kliendile tühisõidu arve sellest tulenevalt, et paberi- või pakendijäätmete konteinereid ei ole õnnestunud tühjendada.

Leit ütles seepeale, et värava pulte ei ole kõigil majaelanikel, vaid ainult autode omanikel, aias liiguvad aga pigem pensionärid, kellel pulte pole. «Kuidas see tegelikuses peaks välja nägema, kui mitu aastat paluda inimestel väravaid avada?» oli ta hämmeldunud.

Leidil ei jäänud muud üle, kui tellida värava avamiseks uued puldid. 4. septembril andis KÜ esimees väravapuldid RagnSellsi töötajatele üle, mille kohta tehti üleandmise ja vastuvõtmise akt. «See on edaspidi tõestuseks, et klient on puldid ettevõttele üle andnud ja nende võimaliku kadumise korral hüvitab RagnSells uue puldi tegemise kulud,» lisas Pesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles