Muuli: valimisreklaam rahvusringhäälingus ei hoia ju rahva raha kokku

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Nemvalts

Ajakirjanik Kalle Muuli leidis, et ringhäälingunõukogu esimehe Andres Jõesaare ettepanek tuua valimisreklaam rahvusringhäälingusse tagasi, et seeläbi maksumaksja raha säästa, pole loogiline.

«Jõesaar põhjendas vajadusega hoida rahva ehk maksumaksja raha kokku, aga see ei hoia ju kokku, kokku hoiaks, kui eraldaks riigieelarvest erakondadele vähem raha,» leidis Muuli Raadio 2 saates «Olukorrast riigis».

«Ma ei suutnud tuvastada Euroopas ühtki sellist avalik-õiguslikku ringhäälingut, kus esiteks poleks reklaami, aga teiseks oleks valimisreklaam,» sõnas ajakirjanik Anvar Samost, mööndes samas, et tema andmed ei pruugi olla täielikud.

«Mida ERRile ja valijale, televaatajale, raadiokuulajale annaks valimisreklaami esitamine, mina ei saa küll aru,» tunnistas ta.

«Lisaks parlamendierakondadele on ju veel kristlikud demokraadid ja teised parteid, lisaks veel üksikkandidaadid. Kas see tähendab, et kõik nad saavad end tasuta reklaamida nii palju kui nad tahavad?» küsis Muuli.

«Siis on veel kohalike volikogude valimised, seal on valimisliite ju üle saja kindlasti, kuidas nende reklaami edastamine ERRis toimuks?» küsis Samost.

«Korralduslikult on see arusaamatu, lausa võimatuna näiv küsimus. Kes need reklaamid produtseeriks-toodaks, kuidas oleks võrdse kohtlemise põhimõttega?» loetles Samost probleeme.

«Ma teen küll ettepaneku, et seda ettepanekut ei tehtaks,» lisas ta.

«Sellest ei võidaks ei ERR ega maksumaksja küll midagi,» tõdes ka Muuli.

«Lisaks ei tundunud olevat ühtki erakonda, kellele see idee tundunuks mõistlik,» lõpetas Samost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles