Paldiski rahvaesindajad ei soovi pagulasi oma linna (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pagulased.
Pagulased. Foto: SCANPIX

Paldiski linnavolikogu liikmed ei soovi pagulasi oma linna, ütles volikogu esimees Kaupo Kallas kolmapäeval BNSile.

Paldiski volikogu liikmed kohtusid teisipäeval sotsiaalkaitseminister Margus Tsahknaga, et arutada pagulaste Eestisse paigutamisega seotud teemasid.

«Eile sai ministrile seda väljendatud, et suur enamus volikogu liikmetest ei soovi pagulasi Paldiskis näha,» ütles Kallas. «See on ka volikogu liikmete valijate arvamus,» lisas Kallas.

Paldiski volikogu esimehe sõnul puuduvad linnal võimalused pagulaste majutamiseks ning seda ei toeta ka linna arengukava.

Kallase sõnul leidsid mõned volikogu liikmed, et pagulaste küsimuses rahva mandaadi saamiseks tuleks korraldada linnas referendum.

«Vaid üks volikogu liige teatas, et üks Paldiski ettevõtja on koheselt nõus vastu võtma ja majutama 13 pagulasperet. Ka tööga ei tekkivat probleemi,» ütles Kallas.

Sotsiaalministeerium ja sotsiaalkaitseminister Tsahkna saatsid augustis omavalitsustele kirja, milles palusid hinnata oma võimalusi majutada valla territooriumile pagulasi. Ministeeriumi esindajad on alustanud omavalitsustes kohtumisi, kus selgitavad pagulastega seotud teemat ning vastavad omavalitsustes tekkinud küsimustele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles