Viljandimaal hävis tules elumaja

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elumaja põleng. Foto on illustratiivne.
Elumaja põleng. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna õhtul põles Viljandimaal Kolga-Jaani alevikus lausleegis elumaja, mille kustutamise käigus sai viga Viljandi meeskonnavanem. Majas olnud perenaine pääses põlevast majast välja ja viibib praegu sugulaste juures.

Häirekeskusele teatati kell 18.19, et Kolga-Jaani alevikus Jaani tänaval põleb ühekorruseline elumaja.

Kustutustöödele saadeti Viljandi, Põltsamaa, Suure-Jaani ja Jõgeva päästjad. Päästetöid sõitis juhtima Viljandi operatiivkorrapidaja.

Esimesena kohale jõudnud Kolga-Jaani vabatahtlikud päästjad hakkasid tule eest kaitsma kahte 10-20 meetri kaugusel asuvat elumaja ning hoidsid ära nende süttimise.

Kustutustööde alustamist segas aga põleva maja küljest maha kukkunud elektriliin, mis maa-ala voolu alla jättis ja päästjaid ohustas.

Päästja sai viga

Kustutustöid raskendas ka tugev tuul, mis suitsu majade vahele keerutas ja mistõttu nähtavus äärmiselt halb oli. Tuul lükkas ümber maja otsaseina, mis tabas Viljandi meekonnavanemat.

Meeskonnakaaslased tõid mehe suitsu seest välja ning andsid üle kiirabitöötajatele, kes ta haiglasse viisid.

Kaitsevarustus hoidis raskemad vigastused ära ning põrutada saanud mees naasis pärast toibumist tagasi tööpostile.

Päästetööjuhi esialgsetel andmetel sai tulekahju alguse kütteseadme rikkest.

Tugeva tuule mõjul oli elumaja kiiresti lausleekidesse süttinud ning seda ei õnnestunud enam päästa. Majas olnud vanem naisterahvas pääses iseseisvalt välja ning praegu viibib ta sugulaste juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles