Aas: bussipeatuste nimede analüüs lõhnab bürokraatia järele

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arto Aas.
Arto Aas. Foto: SCANPIX

Riigihalduse minister Arto Aas oli nõus, et bussipeatuste nimede analüüs ja selle tulemusel omavalitsustele antud kohustus umbes 600 peatusesilti ära vahetada lõhnab liigse bürokraatia järele.

Aasa sõnul on see aga enne tema ametisse saamist algatatud protsess.

«Soovitan säilitada kaine mõistus. Tean, et keelehoidjad tahavad perfektseid lahendusi, seda on neile raske ette heita, sest nende jaoks on see püha üritus,» lausus Aas valitsuse pressikonverentsil.

«See on hea õppetund, kui usinalt ja täpselt peame teatud ülesandeid täitma ja mida tegema. Olen nõus, et riigis on palju asju, mida me ei peaks tegema,» sõnas minister.

Ta ei osanud küll täpselt öelda, missugune on täpne protseduur ja kui kiiresti on omavalitsused kohustatud korrastamist vajavaid bussipeatuste silte  välja vahetama, kuid leidis, et iseenesest pole selles midagi halba, kui välja pannakse korrektsed peatusesildid. «Kui see nõuab kulutusi pikemat aega, siis anname selleks aega. Muudatuste elluviimiseks tuleb varuda aega ja kannatust,» ütles minister. 

Mullu tellitud analüüsi tulemusel said peaaegu kõik omavalitsused ministeeriumilt soovitusi bussipeatuste nimede muutmiseks – ilma jäi vaid Piirissaar, kel polegi bussipeatusi.

2014. aastal Eesti Keele Instituudilt tellitud ühistranspordi- ja sadamanimede analüüs läks maksma 3450 eurot. Kokku oli vaatluse all 14 000 nime ning analüüsi tulemusel said soovitused mõne bussipeatuse nime muutmiseks 212 omavalitsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles