Uus dekaan: meditsiiniõppejõud ootavad väärilist töötasu

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli arstiteaduskonna uus dekaan, professor Margus Lember
Tartu ülikooli arstiteaduskonna uus dekaan, professor Margus Lember Foto: Med24

Eile valiti Tartu ülikooli meditsiiniteaduste dekaaniks professor Margus Lember, kes ütles, et õppejõud ootavad väärilist töötasu, praegu on aga arstide ja õppejõudude palkade vahel käärid.

Dekaaniks valitud professor Margus Lember ütles Med24’le, et teda ootab ees paljude korralduslike küsimuste lahendamine.

«Dekaan nüüd päris nii ei ole, et kohe ise teeb ja korraldab – see on ikka suur ühistöö. Esimesena tuleb see sama struktuurireform teoks teha, saada toimima meie valdkonna sees ka uued instituudid, mida varem pole olnud. See juhtimise ümberkorraldus ja seda teha nii, et asi paremaks saaks,» sõnas Lember.

 Arstiteaduskonna sees on tema sõnul probleemikohtadeks õppebaasi küsimused, eeskätt hambaarstiõpe, õeteaduse baasid.

«Ja ka puhtalt korralduslikud küsimused – loomulikult ootavad õppejõud ikka ka väärilist töötasu. Praegu on kahjuks nii, et on käärid tervishoiusektori ja haridussektori vahel –  õppejõu palgatase algab ikka märksa altpoolt kui arsti palgatase ja see tingib seda, et arstiteaduskonna lõpetajad valivad oma karjääriks pigem praktilise meditsiini, mis on hea, aga ka õppejõude on vaja,» toonitas Lember.

«Ka riigipoolne teaduse rahastamine on siin aastaid paigal püsinud, mis tähendab sisulist vähenemist inflatsiooni tõttu. Siis räägime doktoriõppest ja selle vajadusest, aga doktorantide situatsioon, doktoristipid, toetused, seal neid probleeme jätkub,» lisas uus dekaan.

Seni Tartu ülikooli arstiteaduskonna residentuuriprodekaani kohal olnud Lember asub ametisse 1. jaanuaril 2016, mil ülikooli üksused jätkavad uues struktuuris nelja valdkonnana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles