Minu õpetaja, koolis kõige parem ta, kõige parem ta ...

Sven Hõbemägi
, Lääne-Viru­ ­Omavalitsuste ­Liidu tegevdirektor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Hõbemägi
Sven Hõbemägi Foto: Erakogu

Olen õnnelik, et olen käinud osa oma haridusteest Lääne-Virumaal, alates väärtushinnangute kujundamisest lasteaias kuni ettevalmistuseni kõrghariduse omandamiseks. Kõigist siinsetest haridusasutustest on mul oma mälestused: esimesed sammud lasteaeda, esimene aabits, eksamitulemuste ootusärevus, lõpuaktuste emotsioonid ...

Kõigis nendes mälestustes on oma roll õpetajal, kes võttis meid lasteaias ja klassiruumis naeratades vastu, ulatas meile esimese tarkuseraamatu – aabitsa –, innustas uuesti proovima ebaõnnestumiste korral, närveeris koos meiega eksamitulemuste pärast ja pühkis pisaraid lõpuaktusel, kui meile tuult tiibadesse sooviti. Võin uhkusega öelda, et minul on õpetaja olnud kogu haridustee jooksul toetades ja innustades kõrval.

Põhihariduse maakoolis ja gümnaasiumihariduse linnakoolis omandanuna tean, kui oluline roll on lisaks õpetajale ka koolil, õpikeskkonnal ning kooli tugipersonalil, et teisest koolist tulnud õpilane saaks sujuvalt uude kooli sisse elada ja haridusteed edukalt jätkata. Äärmiselt tähtis on märgata, millisel alal on õpilase võimed paremini arendatavad nii õppetundides kui klassivälises tegevuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles