Pevkur: Dressen ei vääri kodakondsust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Pevkur.
Hanno Pevkur. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Siseminister Hanno Pevkuri sõnul ei vääri riigireetmises süüdi mõistetud endine kaitsepolitseinik Aleksei Dressen kodakondsust, kirjutas BNS.

«Kuivõrd ta on saanud selle naturalisatsiooni korras, siis saab vabariigi valitsus arutada temalt kodakondsuse äravõtmise küsimust 15. oktoobril, kuna paberid vajavad ettevalmistamist ja siis saame selle juurde ka tulla,» rääkis Pevkur.

Ka peaminister Taavi Rõivas ühtis Pevkuri seisukohaga.

«Minu eelhoiak on küll selline, et inimene, kes riiki reedab, ei peaks meile oma olema,» ütles valitsusjuht.

Eesti vahetas Dresseni laupäeval Pihkva oblastis Kunitšina Gora piiripunktis kaitsepolitseiniku Eston Kohveri vastu.

Siseminister tunnistas, et arutatud on ka, kas ja kuidas maksta kompensatsiooni Eestist röövitud ja aasta Venemaal vangis hoitud Kohverile.

«Kui teistes niiöelda eriteenistuse skeemides sellised võimalused on, et inimesele kompenseeritakse selline hingetrauma, meie juhtumi puhul siis välismaal vangistuses viibimine, siis ma arvan, et igati mõistlik oleks arutada seda nii politseiteenistuses kui ka kaitsepolitseiteenistuses,» selgitas siseminister.

Pevkuri sõnul on veel lahtine, kas kompensatsiooni tuleks maksta ühekordselt nagu kaitseväelaste puhul tehakse või pensionilisana.

Harju maakohus mõistis Dresseni ja tema abikaasa Viktoria Dresseni 2012. aasta juulis riigireetmises ja ametialase teabe edastamises süüdi. Aleksei Dressen sai 16-aastase vangistuse, Viktoria Dressenile määrati kuus aastat vangistust viieaastase katseajaga.

Ühtlasi mõistis kohus Dressenitelt välja kriminaaltuluna saadud 142 900 eurot ning konfiskeeris Dressenitelt läbiotsimiste käigus leitud 23 556,85 eurot sularaha ning nende omanduses oleva korteri.

Kaitsepolitsei pidas riigireetmises kahtlustatava 1968. aastal sündinud kapo endise töötaja Aleksei Dresseni ja tema abikaasa Viktoria Dresseni kinni 2012. aasta 22. veebruari hommikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles