Katastroofiõppus tõi Tallinna haiglasse korraga 29 kannatanut

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eilse Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) korraldatud katastroofiõppuse käigus pidi Lääne-Tallinna keskhaigla andma korraga abi 29 kannatanule, kellest 10 olid üliraskes seisundis ja 12 raskes seisundis.

Lääne-Tallinna keskhaigla meedikud said eile toimunud suurõppuse raames harjutada tegutsemist suurõnnetuse korral, vahendab haigla. Traumapäeva nime kandval õppusel mängiti läbi olukord, kus lähedal asuvas psühhiaatriakliinikus puhkes tulekahju.

Põlengust pääsenud patsiente abistas kohapeal kiirabi, kuid raskemas seisundis kannatanud viidi Lääne-Tallinna keskhaigla EMOsse. Haiglas sai abi 29 kannatanut, neist kümme olid üliraskes seisundis ehk kuulusid punasesse triaažikategooriasse. «Kollaseid» ehk raskes seisundis patsiente oli 12 ning «rohelisi» seitse.

Lääne-Tallinna keskhaigla jaoks oli eilne traumapäev esimene sellelaadne õppus. «Edaspidi tahaksime harjutada tööd veelgi suurema hulga kannatanutega, et testida meie sisemist võimekust olukorras, kus kiiret abi vajavate patsientide suur hulk sunnib meid ümber planeerima kogu haigla osakondade töö,» märkis haigla õendusjuht Aivi Kabur.

Lisaks Lääne-Tallinna keskhaigla meedikutele osales traumapäeval veel neli kiirabibrigaadi – kolm PERHi kiirabibrigaadi ja üks Tallinna kiirabi brigaad. Kannatanuid mängisid Eesti Kaitseväe ajateenijad.

Katastroofiõppuse eestvedajaks oli PERHi kiirabikeskus, kelle jaoks oli seekordne traumapäev järjekorras kuueteistkümnes. Varem on taolisi treeninguid korraldatud lisaks Tallinnale ka Rakveres, Haapsalus, Raplas ja Hiiumaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles