Keskkonnaamet hoiatab autojuhte: jaht on ulukid liikvele ajanud

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskkonnaamet kutsub kõiki autojuhte ettevaatusele, sest alanud jahihooajal suureneb oht teele sattunud ulukiga kokku põrgata.

«Soovitame liiklejatel olla eriti tähelepanelikud just päikesetõusu ning -loojangu eel, mil on ulukitel aktiivsem liikumise aeg,» ütles ameti looduskaitse peaspetsialist Tõnu Talvi ja lisas, et kuna eile algas suurulukitele aju- ja koerajaht, siis nende jahipidamisviiside kasutamisel sageneb ulukite liikumine ka päevasel ajal.

Põtrade veel kestev jooksuaeg ning jahiga kaasnev metsloomade suurem häirimine on pannud ulukid looduses rohkem liikvele, loomade salgad on lõhutud ning kontaktid kevadiste vasikate ja vanemate vahel on katkenud. Ärevuses loomad võivad sattuda sageli teedele üsna ootamatutes kohtades, mistõttu tuleks tee ääres liikuvat ulukit nähes oluliselt vähendada sõidukiirust ja vajadusel auto peatada.

Esimest looma märgates tuleb valmis olla ka järgnevate loomade ootamatuks ilmumiseks. Kehvad ilmastikuolud ning varakult pimenevad sügisõhtud vaid suurendavad ettearvamatu ja ohtliku kokkupõrke võimalust, teatas keskkonnaameti pressiesindaja.

Hirvejahi hooaeg kestab 1. septembrist jaanuari lõpuni ning põdrajahi hooaeg 15. septembrist 15. detsembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles