Reformierakonna ja Keskerakonna toetus võrdsustus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reformierakonna ja Keskerakonna toetus septembris võrdsustus ja ulatus 24 protsendini, selgub BNSi tellitud TNS Emori erakondade toetuse uuringust.

Kui augustis toetas Keskerakonda 25 protsenti küsitletutest, siis septembris 24 protsenti. Reformierakonna toetus suurenes augustikuu 20 protsendilt 24 protsendile septembris.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) toetus kasvas kuuga kaks protsendipunkti: augusti 16 protsendilt 18 protsendile septembris. Vabaerakonna toetus jäi augustiga samale tasemele ehk 17 protsendile.

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) ning Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) toetus liikus identselt. Kui augustis toetas mõlemat erakonda võrdselt üheksa protsenti, siis septembris ulatus nii IRLi kui EKRE toetus vaid seitsme protsendini.

Parlamendivälistest erakondadest oli suurim erakonna Eestimaa Rohelised toetus, mis ulatus sarnaselt augustiga kolme protsendini ja Rahva Ühtsuse Erakonda toetas sarnaselt augustiga üks protsent. Augustis samuti ühe protsendini ulatunud Eesti Iseseisvuspartei toetus langes septembris nulli.

Võrreldes augustiga on tõusnud toetus ka valitsuskoalitsioonile. Kui augustis oli kolme valitsuserakonna toetus kokku 45 protsenti, siis septembris 48 protsenti.

Oma eelistust ei osanud septembris öelda 24 protsenti küsitletutest.

Uuringu meetodiks olid personaalintervjuud vastajate kodudes TNS Emori kahe küsitlusbussi raames. Kokku küsitleti 779 valimisealist Eesti kodanikku vanuses 18-74 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles