Uued bussid põhiliinidel tõenäoliselt sõitma ei hakka

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simple Express ostis 11 uut bussi ja hakkab 3. oktoobrist sõitma kaheksal erineval liinil.
Simple Express ostis 11 uut bussi ja hakkab 3. oktoobrist sõitma kaheksal erineval liinil. Foto: Albert Truuväärt/Scanpix

Kuigi Simple Express paneb homsest käima 11 uut bussi, jääb tõenäosus, et need hakkavad sõitma ka Tallinna-Tartu ja Tallinna-Narva liinil, väikeseks, sest oma olemuselt sobivad need pigem maapiirkondade käänulistele teedele.

«Eks ta on selline väikeste seltskondadega sõitmiseks rohkem – need liinid, kus on palju rahvast, seal on suure 15-meetrise bussiga mugavam sõita,» rääkis 15 aastat bussijuhina töötanud Eesti Bussi teenindusspetsialist Valvo Vunk (57). Erinevalt senistest Simple Express bussidest on uued bussid väiksemad, reisijatele on neis standardse 45 koha asemel 39 istekohta.

«Kui sul on juba paarkümmend inimest bussis, siis suure bussiga on märksa keerulisem neid väikeseid teid sõita,» tähendas Vunk, viidates uute busside kergemale manööverdamisvõimalusele. Selle osas, kas buss oma väiksuse tõttu otseselt ka turvalisem on, Vunk kahtles, märkides, et pigem muudavad uued bussid turvalisemaks korralikumad turvavööd.

«Siin on juba need kolmepunktiturvavööd,» selgitas Eesti Bussi teenindusspetsialist, viidates viisile, kuidas uutes bussides turvavööd kinnitatakse – nimelt on need ka ülevalt kinnitatud. «See on nii nagu sõiduautos juba – korralikult kinnitatavad,» lisas Vunk.

Lisaks korralikumale turvavööle on kõigis uutes Simple Expressi bussides olemas sarnaselt suurematele bussidele Wi-Fi, istmepaari peale 220-voldine pistikupesa ning nii külgedele kui taha liigutatavad istmed. Küll aga puuduvad uutes bussides näiteks tualetid, mida bussifirma ise ongi lubanud tagada üksnes kahel liinil: Tallinna-Tartu ja Tallinna-Narva liinidel.

Väiksema istekohtade arvu tõttu valmistati Simple Express uued SOR LH ligi 10,8 meetri pikkused bussid eritellimusena ja 11 bussi kogumaksumus oli 1,7 miljonit eurot. Sõitma hakkavad need Eesti teedel alates 3. oktoobrist, kui Simple Express laiendab senist kolme liini kaheksale liinile.

Viimaste hulgas on rida ühendusi selliste väikelinnadega nagu Võru, Jõgeva, Rakvere, Räpina, Värska, Koidula, Avinurme, Rakke, Kambja, Saverna, Kanepi, Mustvee ja Alatskivi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles