Pentagon: Kunduzi õhulöögi suhtes on alustatud põhjalikku juurdlust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunduzi haigla pärast õhurünnakut
Kunduzi haigla pärast õhurünnakut Foto: SCANPIX

Afganistanis Kunduzis haiglat tabanud õhurünnaku suhtes on alustatud põhjalikku juurdlust, ütles USA kaitseminister Ashton Carter laupäeval.

Spekulatsioonide kohaselt oli tegemist Ühendriikide õhurünnakuga.

«Ümbruskonnas tegutsesid nii Afganistani julgeolekujõude toetavad USA väed kui ka Talibani võitlejad,» ütles Carter.

«Traagilise vahejuhtumi suhtes on alustatud koostöös Afganistani valitsusega põhjalikku juurdlust,» sõnas kaitseminister. «Minu mõtted ja palved on kõigi kannatanutega.»

Abiorganisatsiooni Piirideta Arstid (MSF) haiglat tabanud õhulöögis sai surma 16 inimest, sealhulgas üheksa MSF-i töötajat. Vigastatuid on 37.

«Ühendriigid jätkavad tööd Afganistani partneritega, et üritada teha lõpp jätkuvale vägivallale Kunduzis ja selle ümbruses,» sõnas kaitseminister.

NATO on avaldanud kartust, et tegemist võis olla USA õhulöögiga. Afganistani kaitseministeeriumi teatel olid haigla territooriumil relvastatud mässulised.

Taliban vallutas esmaspäeval Kunduzi. Afganistani julgeolekujõud vallutasid linna paar päeva hiljem tagasi. USA korraldas Afganistani vägede toetuseks linnas ja selle ümbruses õhurünnakuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles